A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Вулканічні Карпати

Дата: 10.06.2021 12:51
Кількість переглядів: 4049

ВИ бажаєте уповні відчути дух Карпат?!

Оноківська громада запрошує! на туристичні маршрути які ознайомлюють з унікальними і типовими природними комплексами Вулканічних Карпат і на власні очі побачити найкрасивіші краєвиди й випробувати свою витривалість!

Мальовничі гори з квітучими полонинами та схилами, вкритими густими лісами, з прохолодними річками, блакитними озерами і смачною джерельною водою, бурхливим вулканічним минулим, самобутньою культурою та гостинними мешканцями роблять цей регіон надзвичайно популярним для туристів.

Найближчі до Ужгорода екологічні стежки починаються саме у межах Оноківської громади.

Туристичні маршрути можуть підійти кожному, хто любить багато ходити пішки чи кататися велосипедом. Кожен з маршрутів можна подолати як за декілька годин так і за один день, проте можна і розтягнути подорож, залишившись на природі з ночівлею.

Подорожуючи цими стежками можна побачити багато унікальних творінь природи, інженерної думки та архітектурних пам’яток.

Оноківська територіальна громада географічно розташована у Вулканічних Карпатах – це один з наймальовничіших південних хребтів у системі внутрішніх Карпат (на сході Закарпатської області). Він складається з вулканічних порід, головним чином андезитів, базальтів та їхніх туфів.

Вулканічні Карпати – це гірські хребти, які з внутрішньої сторони повторюють вигин дуговидної Карпатської системи. Їх також називають Вулканічною Короною, вони у вигляді кільця оточують всю Придунайську низовину.

Українська частина Вулканічних Карпат – Вигорлат-Гутинська вулканічна гряда. Її довжина понад 200 км, а ширина до 20 км. Довжина в межах України 125 кілометрів, ширина 10-20 кілометрів. Середня висота 900 метрів. Найвища гора Бужора (1081 м). Розділена руслами рік, вона тягнеться від м. Ужгорода до м. Хуста в Закарпатській області.

На схилах хребта добре збереглися первинні поверхні вулканічної акумуляції. Серед них виділяються плоскі горизонтальні поверхні лавових плато, значні й дрібні масиви згаслих вулканів. Із таких вулканів у рельєфі добре збереглися вулканічні конуси гір Анталовецька Поляна, Маковиця, Борилів. Вони зберегли правильну конічну форму, слабо розчленовані, мають однорідну будову. На вулкані Анталовецька Поляна чітко видно кратер. По всій території хребта на поверхні часто трапляються вулканічні бомби.

На схилах хребта розташоване Ворочівське озеро вулканічного походження.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь