Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Гора Плішка

Дата: 18.06.2021 13:08
Кількість переглядів: 2077

 

     В рамках реалізації Програми розвитку туризму та рекреації розпочато роботу з паспортизації туристичних маршрутів гірського масиву гори Плішка для розвитку екологічного туризму та створення рекреаційних зон.

     Гора Плішка (висота 693 м.н.р.м.) – знаходиться на межі смт Перечин та с. Кам’яниця. Серед навколишніх гір її відразу помітно за телевишкою-ретранслятором, який знаходиться на одній з її полян. Із вершини відкриваються чудові краєвиди на Полонину Руна, Анталовецьку Поляну, хребет Сінаторія, Ужанська долину.

     Знаменита Плішка тим, що ще з часів Чехії тут був притулок для туристів і трампліни для лижників. Пізніше при СРСР тут побудували шість бугельних, гачкових підйомників. У радянські часи це була популярна гірськолижна база Ужгородського університету. Сюди часто приїжджали покататися жителі м Ужгорода та студенти з бази відпочинку «Скалка», яка розташована в с. Кам’яниця. На одній з полян біля вершини знаходиться сторожка, колись тут був будиночок туриста.

     Найбільш «натоптані» маршрути підйому на Плішку – з Кам’яниці (від лісгоспу), або від траси Ужгород-Перечин уздовж «Сухого потоку».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь