A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Кожній дитині - родину. Пошук кандидатів в батьки-вихователі та прийомні батьки

Дата: 20.07.2021 16:35
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

Сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - це законодавчо визначені форми організації життєзабезпечення таких дітей. Вони передбачають їх утримання та виховання в сім'ї, забезпечують соціальний захист, захист майнових і житлових прав дитини, догляд, виховання,  вирішення медичних проблем, подолання психологічних травм, задоволення щоденних потреб дитини, яка залишилася без піклування батьків. Одними з сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є виховання в прийомній сім`ї та дитячому будинку сімейного типу.  Метою створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання дітей в сімейному оточенні.

На території Оноківської сільської ради на сьогоднішній день функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються та проживають 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім’я - сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання на свою житлову площу від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу  - окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10, враховуючи рідних. До дитячого будинку сімейного типу та прийомної сімї в першу чергу влаштовуються діти, які перебувають між собою у родинних стосунках.

Розмір державної соціальної допомоги на кожну дитину для її утримання становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. Також, прийомним батькам та батькам-вихователям виплачується грошове забезпечення в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

 

Центром надання соціальних послуг Оноківської сільської ради здійснюється пошук громадян України з числа мешканців сіл Оноківської сільської ради (територіальної громади), які не байдужі до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають, бажання стати батьками-вихователями або прийомними батьками та взяти на виховання дітей.

За більш детальною інформацією бажаючих стати кандидатами у прийомні батьки, батьки-вихователі просимо звертатись до Центру надання соціальних послуг Оноківської сільської ради за адресою: с. Оноківці, вул. Головна, 59, або за телефоном +380997429291


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь