A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Серпнева конференція педагогічних працівників

Дата: 31.08.2021 11:47
Кількість переглядів: 848

30 серпня у КМК «Вілет» с. Кам’яниця проходила конференція педагогічних працівників закладів освіти Оноківської сільської ради. Під час якої підводились підсумки минулого навчального року, окреслювались завдання на 2021-2022 навчальний рік. На конференцію були запрошені депутати Закарпатської обласної ради, Оноківської сільської ради, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, директор Ужгородського інституту культури та мистецтв, директор Закарпатського обласного дитячого санаторію «Малятко» та педагочні працівники громади.

З вітальним словом виступив депутат Закарпатської обласної ради Михайло Лаба, який згадав свої шкільні роки в Кам’яницькому ЗЗСО, привітав усіх з новим навчальним роком та побажав терпіння, натхнення та реліазацію творчих задумів  на непростій освітянській ниві.

Під час роботи конференції було укладено договір про співпрацю між Оноківською сільською радою та Ужгородським інститутом культури та мистецтв, за яким наша громада спільно з інститутом, зможе готувати  та реалізовувати заходи, проекти, програми підвищення кваліфікації з метою здійснення професійної підготовки працівників культури та проходження навчальних, виробничих та переддипломних практик студентами на базі закладів культури та освіти громади. Договір підписали голова Оноківської сільської ради Марія Коваль-Мазюта та директорка інституту Наталія Шетеля.

Начальник відділу освіти Василь Телеп виступив із доповіддю «Стан  та перспективи розвитку освітянської галузі Оноківської територіальної громади в 2021/2022 навчальному році». В доповіді було дано аналіз роботи закладів освіти та визначено основні завдання розвитку галузі у наступному навчальному році для кожної її ланки. Велику увагу у доповіді було присвячено організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей, яке цього року проводилось на базі Закарпатського обласного дитячого санаторію «Малятко». Загалом за кошти обласного бюджету та бюджету громади тут було оздоровлено: 98% - учнів початкових класів; 90% - учнів 5 класів; 90% вихованців закладів дошкільної освіти. Окремо доповідач виділив питання підготовки матеріальної бази закладів освіти до нового навчального року, зокрема, ремонтні роботи проводились у всіх закладах освіти на які з бюджету громади виділено понад 2,5 млн. грн.

В обговоренні доповіді виступили: вчитель початкових класів Кам'яницького опорного закладу загальної середньої освіти Наталія Черяник, яка розповіла про особливості навчання дітей початкових класів, директор Оноківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Віталій Фещенко з питання організації співпраці із закордонними партнерами.

         Про  особливості проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2021-2022 навчальному році розповів у своєму виступі директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ярослав Сивохоп.

         З питання організації відпочинку та оздоровлення дітей Оноківської громади у Закарпатському обласному дитячому санаторії «Малятко» виступила директорка закладу Галина Мороз.

         На підведенні підсумків конференції виступила голова Оноківської сільської ради Марія Коваль-Мазюта, яка висловила своє бачення розвитку освіти громади, визначила пріоритети діяльності ради по забезпеченню належних умов навчання та виховання у закладах освіти, дала практичні настанови щодо організації освітнього процесу.

         Після конференції всі запрошені мали змогу за чашкою кави поспілкуватись між собою та з керівництвом Оноківської сільської ради .

         Загалом конференція стала хорошим стимулом для початку серозної роботи із підвищення якості освіти у громаді.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь