A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

4 жовтня — Всесвітній день захисту тварин

Дата: 04.10.2021 09:48
Кількість переглядів: 417

Всесвітній день захисту тварин — це міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. Це привід об’єднатись для збереження тваринного світу нашої планети та захистити права домашніх і безпритульних тварин.

Рішення про святкування Всесвітнього дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи. Існує думка, що дату 4 жовтня було обрано тому, що цього дня відзначають День Святого Франциска Ассізького, покровителя екології, який добре відомий своєю любов’ю до живих істот.

Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин. Також щодня зникає більше 70 видів фауни і флори, а за 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.

Товариства захисту тварин багатьох країн світу заявили про готовність щороку організовувати масові заходи для захисту довкілля, підвищення активності в захисті тварин та актуальності проблем тваринного світу загалом. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.

Важливо, що такі дії спрямовані не тільки щодо диких тварин, а й щодо домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім?я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь