A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

18 жовтня — європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2021 03:32
Кількість переглядів: 630

З нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми розпочинаємо серію публікацій з даної тематики. Отже, торгівля людьми - глобальна проблема як у світі, так і для України, адже трудова міграція (переміщення людей через кордон або в межах країни з метою пошуку роботи) стала характерною невід’ємною частиною сьогодення. Щороку наші співгромадяни, які невдоволені рівнем заробітної плати в Україні або відсутністю роботи, намагаються виїхати в інші країни у пошуках більш гідних умов життя. Там здебільшого радо приймають українців, бо саме вони займають посади робітників, обслуговуючого персоналу, будівельників тощо. Зрозуміло, що це певним чином сприяє підвищенню добробуту сімей та є джерелом валютних надходжень в Україну.

В той же час трудова міграція, а тим більше нелегальна – це реальна загроза, адже мігранти можуть стати жертвами торгівлі людьми, і чоловіки, і жінки, і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації, як в Україні, так і за кордоном.

Якщо на початку 2000-х років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідером є трудова експлуатація. Також змінилося і співвідношення за статтю жертв торгівлі людьми – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз – більшість становлять чоловіки. 

Першочергове значення у протидії торгівлі людьми має випередження й унеможливлення небажаних наслідків, своєчасне виявлення осіб, які потенційно можуть учинити такі кримінальні правопорушення або готуються до них, а також системне провадження відповідної профілактичної роботи. Надзвичайно важливо, щоб держава, суспільство, близьке оточення не були байдужими та не втрачали з поля зору ймовірні об’єкти злочинного посягання, проявляли пильність і зацікавлення тими, хто поруч, бо це може якщо не вберегти, то хоча б застерегти й не допустити, щоб людина стала товаром.

Діяльність щодо профілактики торгівлі людьми має бути різноаспектною і комплексною, поєднувати загальнодержавні заходи економічного, ідеологічного, правового й виховного характеру зі спеціальними й оперативними заходами, які здійснюють підрозділи Національної поліції.

Не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто. 

                                                           Важливі контакти!!!

Якщо Ви, Ваші близькі або знайомі потрапили у ситуацію торгівлі людьми, зверніться по допомогу: Національна  гаряча  лінія  з  протидії  торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501,  527. 

Міністерство закордонних справ України : (044) 238 -16- 57.

Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном): (044) 256- 12 -53. 

Департамент боротьби з торгівлею людьми Національної поліції України: (063) 195 00 58; (098) 481 03 45; (050) 023 46 78.

Урядова «гаряча лінія»: (044) 284-19-15) для дзвінків з-за кордону (оплата за тарифами відповідного оператора зв’язку).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь