A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

Дата: 29.11.2021 13:49
Кількість переглядів: 780

На території Оноківської сільської ради Ужгородського району закінчилися всі етапи Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

Метою рейду було надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності.

Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі діти віком від 6 до 18 років

В рамках профілактичного рейду, працівниками служби у справах дітей спільно із працівниками центру надання соціальних послуг та ювенальним інспектором Ужгородського районного управління поліції було здійснено ряд рейдів на території Оноківської сільської ради. Під час рейдів відвідано сім?ї в яких виховуються діти шкільного віку. З батьками дітей проводилися профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти.

Також під час рейду було здійснено звірки з адміністраціями навчальних закладів територіальної громади щодо обліку дітей шкільного віку, дітей, які проживають в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах, та дітей, які мають приступити, але не приступили до навчальних занять.

Згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.

Шановні батьки, звертаємо Вашу увагу на те, що, відповідно до чинного законодавства, обов’язки по забезпеченню належних умов щодо навчання та виховання дітей покладено на Вас.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь