A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 26.11.2021 13:50
Кількість переглядів: 327

З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить щорічна акція «16 днів проти насильства». Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.
В Україні, згідно з результатами опитування, 22% жінок у віці 15-49 років зазнали фізичного чи сексуального насильства хоча б раз у своєму житті. 90% випадків гендерного насильства вчиняється по відношенню до жінок, і лише про 30% випадків насильства повідомляється.
До проведення акції «16 днів проти насильства» може долучитися: кожна особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю про власний досвід, порадою) може призупинити насильницькі дії; кожна організація, яка може долучитися до проведення даного заходу, провести будь-який захід спільно з іншими організаціями; кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства, про зґвалтування та про приниження жінок, дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег.
У цей період традиційно відбувається масове підсвічування будівель помаранчевим кольором у темну пору доби. Адже помаранчевий – це офіційний колір кампанії «16 днів проти насильства», що символізує світле та вільне від жорстокості майбутнє. Запрошуємо мешканців які проживають на території  Оноківської сільської ради, долучитися до акції та запалити помаранчеві вогні, задля усвідомлення та розуміння кожного, що будь-який прояв насильства є абсолютно неприйнятним у житті сучасного суспільства.
Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Що робити і куди звертатися якщо ви стали жертвою домашнього насильства.
В екстреній ситуації дзвонити в поліцію;
Звернутися до мобільних бригад психологічної допомоги, зателефонувавши на номер національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації  0-800-500-335 або 386 з мобільного
Звернутися в організацію з протидії насильства в сім’ї (Ла Страда) – 116 123
Гаряча лінія для жертв домашнього насильства 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону)
За необхідності – звернутися за медичною допомогою
Пройти лікування, яке відбувається лише за згодою пацієнта або його законного представника
Також можна звернутися в Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (дзвінки в межах України безкоштовні).

Насильство: дізнайся чи є воно у твоєму житті

              Вмій визначати та діяти !!!

ПРОЙТИ ТЕСТ: https://la-strada.org.ua/online-test#0 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь