A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 31.03.2022 16:42
Кількість переглядів: 688

Допомога надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії та що визначені в переліку (Волинська обл., Дніпропетровська обл., Донецька обл., Житомирська обл., Запорізька обл., Київська обл., м. Київ, Луганська обл., Миколаївська обл., Одеська обл., Сумська обл., Харківська обл., Чернігівська обл., Херсонська обл.) яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми “єПідтримка”.

(Програми «єПідтримка» (далі - територія адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії);

  • особи, задеклароване/зареєстроване місце проживання яких розташоване поза межами території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, але такі особи:

-          перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії;

сплатили або за яких сплачено роботодавцем єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за IV квартал 2021 р. або за 2021 рік на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії.

Оформлення  виплат відбувається відповідно відповідно до порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для отримання виплати ОБОВ’ЯЗКОВО треба зареєструватись в Центрі надання адміністративних послуг с. Оноківці (для проживаючих внутрішньо переміщених осіб в с. Оноківці, с. Оріховиця, с. Невицьке), або за місцем перебування в старостинських округах (села Кам’яниця, с.Гута – реєструються в старостинському окрузі с. Кам’яниця, с. Невицьке – в старостинському окрузі с. Невицьке) та, в подальшому звернутись до Центру надання адміністративних послуг для отримання довідок про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи .

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;

для інших осіб - 2000 гривень.

 

Допомога не надається внутрішньо переміщеним особам, які були обліковані як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 р. у регіонах, що не включені до переліку.

ЯК ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ

Варіант оформлення допомоги № 1 (НАЙБІЛЬШ ШВИДКИЙ ТА ЕФЕКТИВНИЙ) - Для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа заповнює заяву, яка формується зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Варіант оформлення допомоги № 2 – Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за встановленою формою може бути також подана до структурного підрозділу з питань соціального захисту або уповноваженої особи виконавчого органу сільської ради або центру надання адміністративних послуг. (ОБОВ’ЯЗКОВА НАЯВНІСТЬ ДОВІДКИ ПРО СТАТУС ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНОЇ ОСОБИ)

-   Неповнолітня дитина має право самостійно звернутися за призначенням допомоги.

-   Заяву про виплату допомоги малолітній дитині, яка прибула без супроводження законного представника, може подавати від її імені родич (баба, дід, прабаба, прадід, повнолітні брат або сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає (перебуває) дитина.

 

Детальну інформацію можна отримати за телефоном:

0997429291


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь