A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Обговорили спільний план заходів щодо протипожежної безпеки в громаді

Дата: 17.04.2023 08:28
Кількість переглядів: 123

Днями в Центрі надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради відбулася зустріч із головним лісничим філії «Ужгородське лісове господарство» ДСП «Ліси України» Віктором Суботою.

…Весна дарує нам свою пишну красу – природа пробуджується від зимового сну, розквітають дерева і квіти, буяють зелені трави… Однак весна – це, на превеликий жаль, і пожежонебезпечний період: безвідповідальні люд, спалюючи торішню траву, сміття тощо, нерідко спричинюють пожежі в екосистемах…

Тож під час зустрічі йшлося про настання пожежонебезпечного періоду та майбутню співпрацю Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» з лісівниками в попередженні та запобіганні виникнення пожеж в екосистемі громади.

Директорка центру Наталія Мигалина зауважила, що Центр надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» нещодавно створений і є комунальним закладом Оноківської сільської ради. У складі Центру створено відділення безпеки громадян, працівники якого займатимуться передусім питаннями запобігання виникненню пожеж та інших надзвичайних ситуацій. В планах – функціонування потужного та дієвого підрозділу з належним матеріально-технічним забезпеченням, професійним та спеціалізованим особовим складом, який принесе користь нашій громаді. В перспективі і створення добровільної пожежної дружини. Тож такі зустрічі – досвід у майбутньому плануванні роботи Центру.

Віктор Субота своєю чергою наголосив на настанні пожежонебезпечного періоду та важливості дотримання вимог пожежної безпеки для уникнення пожеж в екосистемі, які завдають надзвичайно великої шкоди навколишньому природному середовищу та, нерідко, загрожують і людському життю. Головний лісничий повідомив про оперативну готовність лісової охорони філії «Ужгородське лісове господарство» до ліквідації пожежних ситуацій: забезпечено чергування відповідальних працівників, розроблено дієвий оперативно-мобілізаційний план для ліквідації лісових пожеж, забезпечено готовність пожежних модулів та первинних засобів пожежогасіння, які в належному стані знаходяться в пунктах зосередження протипожежного інвентарю.

Учасники зустрічі обговорили питання спільного забезпечення профілактичних заходів для попередження та недопущення пожеж в екосистемі на території Оноківської територіальної громади.

Результатом зустрічі стало підписання плану спільних заходів Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради та філії «Ужгородське лісове господарство» ДСП «Ліси України», який включає в себе низку профілактичних та попереджувальних заходів для уникнення пожеж в природному середовищі.

Користуючись нагодою, черговий раз звертаємось до громадян:

Шановні мешканці та гості нашої громади! Просимо вас свідомо ставитись до збереження навколишнього середовища – не допускати самовільного спалювання листя та сухої трави, адже такі дії можуть спричинити пожежу і завдати непоправної шкоди природі.

Бережімо природу!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь