A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

ПРО БУЛІНГ ТА ПРОТИДІЮ ЙОМУ говорили в Кам’яницькому ліцеї

Дата: 09.05.2023 19:43
Кількість переглядів: 171

Не секрет, що проблема насильства дітей одне до одного, або булінгу, є надзвичайно актуальною. І  це є гострою соціальною проблемою, звичайно ж, не тільки в нашій країні, а в усьому світі.

За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнавав булінгу в школі, потерпав від принижень і глузувань: 10% – регулярно (раз на тиждень і частіше); 55% – частково піддаються знущанню з боку однокласників; 26% – батьків вважають своїх дітей жертвами булінгу.

Саме на тему, що таке булінг і як йому протидіяти, спілкувалася цього понеділка з учнями 6-7 класів Кам’яницького ліцею Марія Афіян, сертифікований спеціаліст із першої психологічної допомоги. Психологічний тренінг проводився за підтримки Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради.

Термін «булінг» (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. І означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психологічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

Марія Афіян провела психологічний тренінг у форматі живого спілкування, діти радо йшли на контакт, ділилися своїми роздумами і спостереженнями, уважно прислухалися до порад психолога.

Важливою була інформація, як протидіяти агресору, куди звертатись дитині, котра потерпає від булінгу. Насамперед учень повинен звернутись до класного керівника, шкільного психолога. Або ж зателефонувати на Національну гарячу лінію для дітей та молоді ГО «Ла Страда-Україна» за номером 0800500225, яка працює цілодобово і є безкоштовною.

Наскільки ця тема є важливою для дітей, свідчить хоча би те, що діти просили психолога продовжити спілкування і ще навідатись до них

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь