Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Питання протидії торгівлі людьми вивчали в Центрі надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка»

Дата: 13.06.2023 13:48
Кількість переглядів: 144

12 червня в Центрі надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради відбулась зустріч з керівницею Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» Інною Сабадош та директором Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайлом Давиденком.

Директор Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Наталія Мигалина інформувала учасників зустрічі про діяльність Центру, зазначивши, зокрема, що при Центрі діє Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, в якому є можливість надання тимчасового притулку таким постраждалим особам, в тому числі і постраждалим від торгівлі людьми.

Центр «Плішка» надає цілу низку соціальних послуг різним категоріям мешканців Оноківської територіальної громади. Зокрема під опікою Центру сім’ї та особи, які опинились у складних життєвих обставинах, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, діти, які проживають у закладах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та похилого віку, яким надається послуга догляду вдома, особи, які потерпіли від домашнього насильства, та інші. Зрозуміло, що, крім соціального супроводу та інших соцпослуг, такі особи нерідко потребують і консультацій із правових питань. Тож вже укладено меморандум про співпрацю між Центром надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради та Ужгородським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час цієї зустрічі теж йшлося про підписання меморандуму про співпрацю між Центром надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради та Закарпатською громадською жіночою організацією «Веста».

Інна Сабадош інформувала про діяльність «Вести», зазначивши, що ця громадська організація працює в Закарпатській області з 2001 року під егідою Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В кожному регіоні України, зокрема і в Закарпатті, діє незалежний орган цієї організації, надаючи потерпілим широкий спектр допомоги – від психологічної підтримки до фінансової допомоги тощо. Яку саме допомогу надають і хто підпадає під визначення «особа, постраждала від торгівлі людьми», наведено нижче.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь