A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Основні частини рішення двадцять дев`ятої сесії.

Дата: 13.07.2023 08:12
Кількість переглядів: 96

07 липня 2023 року відбулося засідання двадцять дев`ятої сесії на якій було вирішено низку важливих питань. Зокрема про надання грошової допомоги у зв`язку з хворобою, що потребує дорого вартісного лікування; про хід виконання Програми забезпечення лікарськими засобами безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих груп населення на території Оноківської сільської ради та за певними категоріями захворювань на 2023 рік; про роботу виконавчого комітету за ІІ квартал; про затвердження Положень про структурні підрозділи сільської ради в новій редакції; про затвердження соціально-економічного плану Оноківської територіальної громади; про затвердження договору партнерства; про підписання угоди про співпрацю між Оноківською сільською радою Ужгородського району Закарпатської області та громадою с. Петрівці Словацької Республіки; про надання згоди на прийняття пожежної машини від Товариства “Допомога народу України”.

Створення умов для забезпечення життєво важливих потреб та законних інтересів населення відображається в рішеннях  про хід виконання Програми забезпечення лікарськими засобами безоплатно і на пільгових умовах у разі амбулаторного лікування окремих груп населення на території Оноківської сільської ради за певними категоріями захворювань на 2023 рік та про надання грошової допомоги у зв`язку з хворобою, що потребує дорого вартісного лікування.

Оноківська територіальна громада піклується про здоров`я населення та намагається різними методами підтримувати мешканців. Так, для подальшої реалізації Програми з бюджетних коштів додатково було виділено 250 тис. грн. до кінця 2023 року.

Безоплатно або на пільгових умовах ліки відпускаються:  інвалідам І-ІІ групи, учасникам бойових дій, в т.ч. в зоні АТО, ліквідаторам та постраждалим від аварії на ЧАЕС, хворим на онкологічні та гематологічні захворювання, цукровий діабет, ревматизм, ревматоїдний артрит, системний червоний вовчак, системні захворювання, фенілкетонурію, епілепсію, гіпофізарний нанізм, бронхіальну астму, дитячий церебральний параліч, хворобу Паркінсона, післяопераційний гіпотіреоз, вроджену дисфункцію коринаднирників, інфаркт міокарду та ін.

Відпускаються лікарські засоби, які зареєстровані в Україні в установленому порядку та включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Щодо надання грошової допомоги у зв’язку з хворобою, що потребує дороговартісного лікування. Основною метою допомоги є забезпечення виконання завдань органів влади в частині соціального захисту населення, підвищення рівня соціальної захищеності громадян, які потребують дороговартісного та довготривалого лікування.

Рішенням цієї сесії двом мешканцям нашого округу була надана матеріальна  допомога, що є реальним показником доброякісної роботи в цій сфері.

Важливою частиною засідання двадцять дев’ятої сесії стало затвердження соціально-економічного плану Оноківської територіальної громади.

План (програма) соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади (далі - План) – є документом, що визначає стратегічні цілі та пріоритети розвитку об’єднаної територіальної громади на коротко та середньостроковий період (3 - 5 років), конкретизує завдання та заходи у рамках таких цілей та пріоритетів, відповідальних виконавців та строки виконання заходів, обсяги фінансування, джерела фінансування та індикатори (показники) оцінки результативності виконання заходів Плану.

План включає в себе такі складові частини: освіта, культура, спорт, туризм, медицина, благоустрій, водопостачання та водовідведення, дорожня інфраструктура, господарський спосіб, програма відновлення та грантові проекти.

Підготовка закладів освіти до навчального року є важливим аспектом соціально-економічного Плану, яким передбачено капітальний та поточний ремонт, реконструкція, термомодернізація, облаштування спортивно-оздоровчого простору конкретних закладів освіти.

Дорожня інфраструктура в Плані також має одне з ключових місць тому, що є базовою сферою роботи територіальної громади. Якісні дороги, які відповідають стандартам є безпечними та комфортними для мешканців та їх пересування. Впевнено рухаючись до європейського рівня доріг бюджетом передбачено додаткове фінансування для капітального ремонту вулиць та будівництва тротуарів.

Окрім цього, затверджено та внесено в дію Положення про структурні підрозділи Оноківської сільської ради в новій редакції, якими розширено повноваження структурних підрозділів Оноківської сільсьокої ради.

Затвердження договору партнерства з Республікою Угорщина та  Угоду про співпрацю між Оноківською сільською радою Ужгородського району Закарпатської області та громадою с. Петрівці Словацької  Республіки. Має далекоглядні перспективи щодо співпраці на міжнародному рівні.  

Керівництво громади звертає увагу мешканців територіальної громади на нові можливості для розвитку їхнього округу, які стали доступними в Україні завдяки децентралізації та започаткуванню інституту партнерства.

Угоди є надзвичайно перспективним кроком в  майбутнє, що слугуватиме великому розвитку територіальної громади.

Однією з ключових подій останнього часу також стала передача пожежної машини від Товариства «Допомога народу України», яка юридично була закріплена рішення про надання згоди на прийняття пожежної машини DAIMLER-BENZ 1120 AF, Typ LF16, EZL 10.1988, KM 14500, FG: WDB 677 183 153 31872, номер KN-201-S та затверджено акт приймання-передачі. Машина укомплектована на належному рівні, створено добровільну пожежну дружину. Спецавтомобіль готовий до реалізації, а після реєстрації буде введений і дію.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь