A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

НАЛАГОДЖУЄМО СПІВПРАЦЮ У СФЕРІ ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 07.09.2023 12:48
Кількість переглядів: 83

Однією з актуальних проблем сьогодення є домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Протидіяти цьому ганебному явищу, змінити психологію особи, яка воліє мовчки страждати від домашнього насильства, не виносячи за двері хати свою проблему, захистити її  від кривдника - саме для цього і створено Денний центр надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, який діє при Центрі надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради.

Пріоритетними завданнями Денного центру є комплексна соціально-психологічна підтримка осіб, які постраждали від домашнього насильства. Кожна постраждала особа, яка звертається до зазначеного Денного центру, у відповідності до потреб, може отримати такі соціальні послуги, як консультування, первинна юридична, соціально-психологічна допомога та медичні консультації. І найважливіше: постраждала особа може отримати тимчасовий притулок в «кризових» кімнатах Денного центру, де створено всі побутові умови для перебування, зокрема і матерів з дітками. Необхідно зазначити, що тут суворо дотримуються умов конфіденційності та безпеки перебування.

Для мешканців Оноківської сільської ради всі соціальні послуги, які надаються в Центрі, є безкоштовними.

Разом з тим, Денний центр може надавати зазначені послуги також і постраждалим від домашнього насильства мешканцям інших громад області, зокрема Ужгородського району.

Саме з метою налагодження міжтериторіального співробітництва у сфері делегування окремих завдань (надання соціальних послуг) робоча група у складі в. о. директора Центру - Любомира Кротенюка та завідувачки Денного центру - Мирослави Дзямко цими днями відвідала територіальні громади Ужгородського району для налагодження співробітництва. Пропозицію співробітництва обговорено з керівництвом Перечинської та Чопської міських громад, Великоберезнянської та Середнянської селищних громад, Дубриницько-Малоберезнянської, Костринської, Баранинської, Великодобронської, Сюртівської та Холмківської сільських громад.

Представники зазначених вище громад після обговорення пропозиції співробітництва та ознайомлення з договором про міжтериторіальне співробітництво в переважній більшості позитивно відгукнулися на пропозицію співпраці та запевнили, що після опрацювання наданих документів про ініціювання співробітництва ними будуть підписані відповідні договори.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь