Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Проведення повторного конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Оноківської сільської ради

Дата: 18.12.2023 16:12
Кількість переглядів: 97

Проведення повторного конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Оноківської сільської ради

 

Оноківською сільською радою оголошувався конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків, що знаходяться на території Оноківської територіальної громади по вул. Проектній (будинки № № 1, 1/А, 3, 5), с. Оноківці, вул. Енергетиків (будинки № № 17/А, 17/Б), с. Оноківці та по вул. Ужанській (будинки № № 80/б, 119, 125), с. Кам’яниця, мешканці яких не прийняли рішення щодо порядку управління спільним майном таких будинків та не створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Строк подання заявок на участь у вказаному конкурсі було встановлено до 27.11.2023, однак останній визнано таким, що не відбувся, так як до Оноківської сільської ради так і не надходили заяви від зацікавлених господарюючих суб’єктів.

В той же час, з метою забезпечення реалізації прав  жильців багатоквартирних будинків та надання можливості для усунення підстав, що могли слугувати перешкодою для зацікавлених осіб у залученні  до участі в оголошеному конкурсі, створення сприяливих умов для визнання в подальшому конкурсу таким, що відбувся та залучення управителя для належного утримання згаданих багатоквартирних будинків Оноківською сільською радою на умовах, визначених Законом, прийнято рішення щодо оголошення повторного конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків, строк подання заяв на участь у якому оголошено до 09.01.2024.

Водночас повторно наголошуємо, що обрання форми управління вказаними багатоквартирними будинками є визначальним для належної реалізації прав співмешканців таких будинків щодо спільного майна у частині задоволення потреб жильців будинків щодо обслуговування не лише квартири, а і нежитлових приміщень та іншого майна багатоповерхового будинку, яке належить до спільної сумісної власності власників, відповідно до Закону.

Слід нагадати, що власники багатоквартирного будинку мають низку прав і обов’язків та несуть відповідальність щодо спільного майна в ньому. Так, співвласники мають право брати участь в управлінні спільним майном особисто або через представника і при цьому зобов’язані забезпечувати утримання, належний санітарний, протипожежний і технічний стан, проводити поточний та капітальний ремонт.

Виходячи з вказаного, просимо звернути особливу увагу на можливість участі в повторному конкурсі з призначення управителя багатоквартирних будинків та проявити зацікавленість відповідними господарюючими суб’єктами, за результатом чого сподіваємось на результативність розміщеного оголошення з проведення повторного конкурсу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь