A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

3 - 4 січня на річках Закарпатської області очікується підвищения рівнів води

Дата: 03.01.2024 13:09
Кількість переглядів: 73

Відповідно до метеорологічного та гідрологічного штормового попередження Закарпатського обласного центру з гідрометеорології від 02.01.2024 09:30 (по зоні діяльності Ужгородського МУВГ).
 

3 - 4 січня на річках Закарпатської області очікується підвищения рівнів води (над рівнями на 8 год. 2 січня) на 0.5 - 1.5м з виходом води на заплаву на р. Уж - с. Зарічево, р. Уж - м. Ужгород, р.Турʼя - с.Сімер. (Паводковими водами р. Уж можливе підтоплення водозабору в м.Перечин)

В нижніх течіях Латориці - м.Чоп утримається та збільшиться шар води на заплаві (в межах міждамбового простору). По мірі розвитку синоптичної ситуації будуть уточнюватись гідрологічні прогнози.


В звʼязку з утриманням підвищеної водності, значного поверхневого стоку в місцях проходження інтенсивних дощів, очікується формування значного місцевого та схилового стоку, підвищения рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел, потічків та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селів та зсувів.


Для попередження підтоплень дворогосподарств, сільгоспугідь та автодоріг в межах населених пунктів рекомендуємо організувати та провести у разі необхідності розчистку присадибних кюветів, вуличних канав, малих водотоків та переїздів через них в межах населених пунктів від побутового сміття, чагарників та залишків
деревини для попередження підтоплень. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь