A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

До уваги споживачів!

Дата: 19.04.2024 10:45
Кількість переглядів: 40

«Комунальне підприємство «Добробут» Оноківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області повідомляє, що порядок користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення населених пунктів України визначається Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України (далі - Правила), затвердженими наказом Мінжитлокомунгоспу України від 27.06.2008 № 190, Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» від 5 липня 2019 № 690.

Згідно з п. 2.1 Правил, договірні відносини щодо користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення здійснюються виключно на договірних засадах відповідно до Законів України «Про питну воду та питне водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги».  Істотні умови договору між виробником та споживачем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення визначаються відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Частиною 3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено, що споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору;

Крім того, 10.04.2014 року Верховною радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії». Зазначеним законом внесено зміни і до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», зокрема ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» доповнено новою частиною сьомою, згідно якої договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення використанням внутрішньобудинкових систем), що укладається виконавцем із споживачемфізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, є договором приєднання.

Згідно ст. 634 Цивільного кодексу України договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.

Таким чином з урахуванням зазначених змін в законодавстві комунальним підприємством «Добробут» розміщено бланк договору про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення на сайті Оноківської сільської ради.

Звертаємо увагу, що усі споживачі послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, які не є суб’єктами господарювання мають звернутися до комунального підприємства «Добробут» для укладення даного договору в письмовій формі, адже обов’язок укладення договору лежить на Споживачеві, виконавець послуг (ШКПВКГ) забезпечує можливість ознайомлення споживача з положеннями договору та його укладення шляхом розміщення його на сайті та виготовлення бланків договору.

Крім того, повідомляємо, що вчинення конклюдентних дій споживачами, а саме отримання, користування та оплата послуг з централізованого водопостачання та водовідведення згідно загальних положень цивільного законодавства України є фактом виникнення договірних відносин між споживачами та надавачами житлово-комунальних послуг».

Договір по воді приватні будинки Кам'яниця

Договір по воді квартири

Договір по воді приватні будинки

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь