Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Оноківські скелі

Дата: 15.06.2021 17:22
Кількість переглядів: 722

Скелі – це неймовірні витвори природи. Вони вражають своєю досконалістю та довершеністю форм. Природа їх відточувала не одну сотню тисяч років! Сьогодні вони стали чудовим місцем відпочинку для сімї на природі, романтичною принадою для пар, та й, зрештою, для будь-якого туриста.  А ще скелі – це об’єкт тяжіння для скелелазів та альпіністів. Часто для перших – це вид спорту і задоволення, а для других – можливість потренуватися перед майбутніми гірськими експедиціями.

В рамках реалізації Програми розвитку туризму та рекреації та відповідно до спільного плану заходів Оноківської сільської ради, Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації та біологічним факультетом ДВНЗ «УжНУ» (Роман Кіш – кандидат біологічних наук) розпочато роботу з підготовки наукових звітів та туристичної паспортизації Оноківських скель як біологічного заповідника місцевого значення для розвитку екологічного туризму та створення рекреаційних зон.

Оноківські скелі – це важливий вузол біорізноманіття на схилах яких збереглися фрагменти лучно-степових ділянок з характерною флорою та рослинністю.

Також високу природоохоронну цінність мають ділянки чистого дубового лісу з високим різноманіттям трав’яного і чагарникових ярусів де ростуть теплолюбові південні види.

Є чимало видів внесених до Червоної книги України.

Біологічний заповідник «Оноківські скелі» науковці рекомендують створити з метою збереження в природному стані природних комплексів трьох біотопів: біотоп скельних відслоєнь, біотоп сухого теплолюбного дубового лісу, біотоп Паннонських лучно-степових угрупувань.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь