A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Про захист тварин від жорстокого поводження

Дата: 19.08.2021 09:52
Кількість переглядів: 277

Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" (далі - Закон) визначив, що жорстоке поводження з тваринами це знущання над ними, в тому числі бездомними тваринами,регулювання їх чисельності не гуманними методами (євтаназія), що спричинило муки тварини, завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі, нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, і порушення правил утримання тварин.

Що робити, якщо ви стали очевидцем жорстокого поводження з тваринами?

  1. Повідомте! Негайно телефонуйте 102, повідомте, що стали свідком таких подій, бажано акцентувати увагу чергового на те, що ви стали свідком саме злочину. Адже, якщо справа йде про злочин, повинні надіслати слідчо-оперативну групу, а не просто патруль.
  2. Надайте допомогу! Якщо тварині потрібна ветеринарна допомога, потрібно знайти спосіб її надати. Залишайтеся на місці події до приїзду поліції і зберіть інформацію про злочин.

          Сучасні гаджети в 2021 році є якщо не у всіх, то у більшості. Тому до приїзду правоохоронних органів, не втрачайте час, зафіксуйте на телефон місце події, тварину, злочинця, все, що встигнете, все, що стосується правопорушення.

     3.  Не залишайте ситуацію без контролю! Надати громадського резонансу    можна завдяки соціальним мережам, залученням ЗМІ, зверненням до депутатів різного рівня .

           Толерантні до тварин суспільства, подібно до країн Європейського союзу, давно вирішили проблему з бездомними тваринами, а жорстоке поводження до тварин, це виняток, а не правило.

              Ставлення до тих, хто слабший, як лакмусовий папір, якісно визначає культурний і моральний рівень суспільства в цілому. Але як відомо, ціле складається з окремих деталей. А це означає, що від кожного з нас залежить завтрашній результат тесту України на людяність.

           Іноді достатньо не пройти повз, щоб врятувати чиєсь життя.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь