A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Центру надання соціальних послуг та безпеки громадян «Плішка» Оноківської сільської ради

Безбар’єрність як державна політика

Уявіть собі, що три людини різного зросту дивляться спортивну гру через паркан. Одній видно все, другій потрібно трішки витягувати голову, щоб щось побачити, а третій через високий паркан нічого не видно. Як би ви розв’язали таку задачу, аби кожному було зручно спостерігати за грою? Підставили би другій та третій людині стільчики? Але тоді ви б оминули увагою першу людину, правда ж? Правильно було би прибрати паркан, щоб кожному з трьох було би комфортно дивитися гру. Але чому люди за парканом? Не знають де вхід? Немає коштів на квитки? Ми маємо покликати їх бути з нами, серед інших глядачів на трибунах. Це називається системним усуненням бар’єрів. І воно відбувається на рівні держави. Як державна політика безбар’єрність означає формування такого підходу, за якого кожна людина в нашій країні може отримати вільний доступ до будь-якої сфери життя: навчання, будування кар’єри, спокійного пересування країною тощо.

09:58 27.10.2021

До уваги мешканців Оноківської громади!

В Оноківській сільській раді (територіальній громаді) функціонує комунальна установа «Центр надання соціальних послуг», працівники якої надають соціальні послуги: соціальний супровід, соціальна профілактика, посередництво, догляд вдома (одиноких пристарілих осіб), консультування, представництво інтересів для наступних категорій громадян -

11:10 04.10.2021

Відбулася нарада щодо координації соціальної роботи з неповнолітніми порушниками закону

23 вересня 2021 року працівники Центру надання соціальних послуг Оноківської сільської ради прийняли участь в нараді працівників центрів надання соціальних послуг громад Ужгородського району, керівника філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області Віталія Мураля, начальника сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Закарпатській області Андрія Курти та начальника відділу методичного забезпечення Закарпатського обласного центру соціальних служб Ярослава Сокача.

15:52 23.09.2021

Нашу громаду відібрали для для участі в проєкті «Центри культурних послуг, як інструмент згуртованості громади»

2 квітня завершився відбір територіальних громад до участі в проєкті «Центри культурних послуг, як інструмент згуртованості громади», який реалізує громадська організація «Товариство дослідників України», за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України та підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

15:17 20.09.2021

Вчора пройшла нарада щодо протидії домашньому насильству та будівництву майбутнього денного центру в с.Кам’яниця.

Вчора пройшла нарада щодо протидії домашньому насильству та будівництву майбутнього денного центру в с.Кам’яниця. Обговорили перспективи та найближчі кроки щодо ефективної співпраці між громадами в напрямку надання соціальних послуг. В нараді прийняли участь депутати обласної та міської ради, представники патрульної поліції та представники кризового центру.

09:12 17.09.2021

Наставництво над дитиною. Допоможіть дітям з інтернатних закладів!

Наставництво – добровільна безоплатна діяльність з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування чи іншому закладі, індивідуальної підтримки та допомоги насамперед у підготовці до самостійного життя. Доросла людина може стати наставником для дитини, не усиновляючи її. У такому випадку дитина знаходить близьку душу, дорослого друга-наставника, який зможе направити на правильний життєвий шлях, відповісти на питання, що накопичилися, дати поради, допомогти обрати професію і що найцінніше – приділить свій час і увагу саме цій дитині. Наставництво зараз розвивається по всій Україні, і Закарпаття не є винятком.

16:28 02.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь