A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оноківська громада
Закарпатська область, Ужгородський район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

Семінар з організації гурткової роботи

6 жовтня відбувся навчальний семінар організований гуманітарним відділом Оноківської сільської ради спільно з інженерно- технічним факультетом Ужгородського національного університету для вчителів інформатики Кам'яницького ліцею та ліцею «Невицький замок», які будуть проводити заняття з робототехніки та програмування. Семінар провели кандидат технічних наук Михайло РЯБОЩУК, викладач Роман МЕШКО, інженер кафедри приладобудування Віталій ВАСЮТА.

11:08 07.10.2022

Створюємо освітній простір Оноківської громади

На виконання рішення №932-ХІІ-VIII від 13.01.2022 р. «Про організацію та проведення громадського обговорення щодо перейменування, реорганізації закладів освіти Оноківської сільської ради», розпочалося громадське обговорення проекту освітнього простору Оноківської громади. Нам важлива думка кожного жителя громади, а особливо тих кого це стосується у першу чергу – наших дітей.

08:44 24.01.2022

Святкові вистави для школярів громади

На виконання угоди про співпрацю укладеної між головою Оноківської сільської ради Марією Коваль-Мазюта  та  директором Ужгородського інституту культури і мистецтв Наталею Шетеля школярі молодших класів опорних закладів освіти мали змогу подивитись вистави підготовлені викладачами та студентами вищого навчального закладу.

17:14 23.12.2021

Нове меню в закладах освіти

25.11.2021 відділом освіти Оноківської сільської ради за участі сільського голови Марії КОВАЛЬ – МАЗЮТИ відбулась нарада з керівниками закладів освіти, кухарами та всіма причетними до організації харчування в закладах освіти. Темою наради стало одне з найактуальніших питань сьогодення – це організація харчування в закладах освіти згідно новими стандартами. Попередньо кожному закладу було запропоновано обрати одну страву із нового меню і під час наради кожен присутній мав можливість оцінити естетичну привабливість страви, її збалансованість, на скільки вона корисна та смачна. Кожен кухар презентував технологічну карту страви та коротко розповів про особливості її приготування, доповнивши своїми рекомендаціями та побажаннями.  Всім присутнім сподобалось запропоноване меню, оцінивши його смакові якості та особливості приготування прийшли до спільної думки, що його можна і треба використовувати у своїх освітніх закладах.  Меню було складено на основі рецептів Євгена Клопотенка, які було взято із його авторської книги «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах».  Марія КОВАЛЬ – МАЗЮТА наголосила на тому, що запропоноване меню не є догмою, кожен заклад розробляє своє меню з врахуванням регіону в якому ми проживаємо та індивідуальних потреб дітей. Наголосила на необхідності модернізації харчоблоків до вимог сучасності, щоб покращити умови праці кожного.  Як підсумок наради, головний спеціаліст відділу освіти Наталія ПАСТЕЛЯК, розповіла про особливості складання і впровадження меню згідно нових норм і вимог. Дитячий організм відрізняється від дорослого бурхливим ростом і розвитком, формуванням і становленням структури багатьох органів і систем, вдосконаленням їх функцій, розвитком і ускладненням вищої нервової діяльності. В дитячому віці формується харчовий стереотип, закладаються типологічні особливості метаболізму дорослої людини. Тому їжа дітей повинна бути різноманітною, необхідна достатня кількість білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин та вітамінів. Тому необхідно прививати з дитинства правильні харчові звички та естетику споживання їжі, що роблять працівники наших освітніх закладів.

15:42 26.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь